Przejdź do komentarzyCichym wierszem
Tekst 2 z 3 ze zbioru: Zagubienie
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2022-08-19
Poprawność językowa
- brak ocen -
Poziom literacki
- brak ocen -
Wyświetleń312

gdzie się podziali

tamci chłopacy

piszący wiersze jak Tuwim


gdy w głowach bazie

oni w ekfrazie

czarownym piórem jak lubim


by kwitły z marzeń

w złotych warkoczach

ich myśli liryczne świerszcze


metafizycznym

kunsztownie w obraz

wplatali nas ciągle jeszcze


my takie same

lato czy wiosna

puchowa bielą jest zima


pomne tych wierszy

w samotnym oknie

chłopaków tamtych już nie ma

  Spis treści zbioru
Komentarze (0)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
brak komentarzy
© 2010-2016 by Creative Media
×