Przejdź do komentarzyWiersze pod choinkę (jeden)
Tekst 155 z 203 ze zbioru: poezja
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2018-11-20
Poprawność językowa
- brak ocen -
Poziom literacki
- brak ocen -
Wyświetleń1253

??? 

*** 

był posiadaczem wszelkich dóbr 

jeśli kiedyś był biedny 

to dlatego 

że nie miał nic na własność 

nie potrafił czerpać korzyści 

co nie czyniło go bogatym 

nie miał ani osobno ani wspólnie 

nie rzucał się w oczy 

poznał wiedzę posiadania  

i zabrał głos 

stał się mądrzejszy i niewidoczny 

przekazywał tajemnice 

ale bogacił się tak 

by nie słyszeli go obecni

  Spis treści zbioru
Komentarze (0)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
brak komentarzy
© 2010-2016 by Creative Media
×