Przejdź do komentarzyZimowe wiersze
Tekst 1 z 1 ze zbioru: Zaśnieżona Alicja
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz biały
Data dodania2010-10-23
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń4062

ALICJA I ŚNIEG



Okrągły stolik

Cicha muzyka

Jazzowy nastrój ścian

Wypełnia pusty bar

Słodki smak

pocałunku

oddalonego

Jasny znak

smsa porannego


----- // -----


zostaniesz

na zawsze

w pamięci

dotyku

Twych ust

słodkich

w chwili pocałunku

krótkiego

zagrała muzyka

marsza

pożegnalnego


----- // -----


w obłoku

schowana dłoń

zostałaś tam

i

już nie zaśpiewałaś

gromadząc strach

w barwach twarzy

zapłakałaś

z tej chmury

spadnie deszcz

słodkich łez


----- // -----


grad uczuć

w blasku księżyca

schowała się purpurowa

muzyka

magiczna technika

używania języka

szkolna praktyka

pierwszy pocałunek

i ostatnia łza

pamięć wymaże

resztę całą


----- // -----


w myślach

bądź

i nie zabłądź

w obłokach tańcz

i spod parasola

nie wychodź

po kałuży łez

bosymi stopami

biegnij

w fontannie uśmiechu

tańcz

na lodu krze

po rzece pragnień

płyń

mrozem rysowana

szyba zamarzniętych

dni


----- // -----


które z Nas

pozwoliło, że stopniał

ten śnieg?

wrześniowy powiew

i

grudniowy rajd

taniec

i ciąg niedokończonych

zdań

w kręgu zmian

schowany kwitnie

kwiat

  Spis treści zbioru
Komentarze (3)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Skomponuj to tego tekstu melodię typu hip-hop, weź do ręki gitarę i heja!...w trasę koncertową od wiosny
Pozdrawiam
Alf
avatar
Rzeczywiście jest hip hopowy styl:) Lubie Hip - Hop!
avatar
ja bym to raczej nazwał enteryzmami,ale tez to mam.
© 2010-2016 by Creative Media
×