Przejdź do komentarzywiersze
Tekst 179 z 255 ze zbioru: stopniowo
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz biały
Data dodania2015-12-13
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń1785

na zamyślenie

co spotkają się jak dwa koguty

na teraz i potem przetrawiony smutek

miłość co całuje a potem odchodzi

ciasto drożdżowe z zakalcem

zapomniane róże które zdziczały w ogrodzie

w parny dzień kąśliwe jak pszczoły

czarny humor z angielskiej komedii

powiew i szept deszczu

co wypełni ciszę jak stary przyjaciel



  Spis treści zbioru
Komentarze (1)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Jakie mogą być wiersze?

(patrz tytuł)

Wyliczanka, zawarta w utworze, nie zamyka listy odpowiedzi - ona ją otwiera
© 2010-2016 by Creative Media
×