Przejdź do komentarzyPoeta jest samą przyjemnością
Tekst 29 z 50 ze zbioru: Estuarium
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz biały
Data dodania2018-07-14
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń1197

jest taki jeden który zasługuje na biczowanie ale go uwielbiam - dla Ciebie https://youtu.be/wDjeBNv6ip0

/teraźniejszość zmyje przyszłość, a przyszłość wymaże przeszłość/ 


ty który drwisz z piosenek napisanych 

w amoku, puszczasz latawce  

- krystalizują się,  

po czym spadają uderzając 

w wieczność.  


lirycznie dopasuj słowa do muzyki,  

a poczujesz jak wtopi się w chmury 


nie wyparuj: ponieważ to ja jestem realna 

aż do bólu i nie mam zamiaru zamykać  

drzwi, by wsłuchiwać się tylko  

w miauczenie podarowanego kota,  


wymyśl dla niego imię - oby nie Ewa 

– nie pasuję do jej ducha  


choć mówią o niej – wariatka!  

wiedźma od siedmiu boleści  

- całkiem naga 


rozwija czterolistną koniczynkę. 





  Spis treści zbioru
Komentarze (4)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Selbstportraet ;-)))
avatar
Dziękuję befano
avatar
No i dobraa!
avatar
Pulsar miło Ciebie widzieć
© 2010-2016 by Creative Media
×