Przejdź do komentarzyPoeta żywy, poeta martwy
Tekst 9 z 35 ze zbioru: Aforyzmy
Autor
Gatuneksatyra / groteska
Formawiersz biały
Data dodania2011-11-30
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń3193

Poeta żywy

wania czasem ducha spirtem

już dawno niemodnym

Poeta martwy

kartek tomiku świeżym  zapachem nęci

Więc wybierasz martwego

żywy chciałby od ciebie kobieto

odrobinę tego

czego martwy nie jest w stanie poczuć

a ty nie chcesz



  Spis treści zbioru
Komentarze (2)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Znów uśmiechy posyłam,z pozdrowieniami!
avatar
Żywi poeci bez tego na gazie Pegazów gazu całkiem by na amen sobie oklapnęli, a martwi - wiadomo - już tylko na pomnikach... to jaki tu kobieta ma wybór?
© 2010-2016 by Creative Media
×