Przejdź do komentarzy''Świerszczyk''
Tekst 1 z 2 ze zbioru: Spis Fanaberii Tęgiej Pulcherii
Autor
Gatuneksatyra / groteska
Formafraszka / limeryk
Data dodania2020-04-07
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń765

Tęga Pulcheria z Ornety,

na łamach pewnej gazety,

dała upust złości :

- Dosyć tych podłości!

- Tutaj są same szkielety.

  Spis treści zbioru
Komentarze (1)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Tutaj są same szkielety,
A tam znów zbyt grube ludzie -
Taki mamy tu klimat, niestety,
W tym kraju naszego cudzie :(
© 2010-2016 by Creative Media
×