Przejdź do komentarzywiersz tęsknoty
Tekst 124 z 219 ze zbioru: Zielone lustro
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2021-11-02
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń876

wyjeżdżam

na jakiś czas


zostawiam 

ciepło na dłoniach


dotyk w pamięci

smak ust 


telepatyczny błękit 

w oczach 


będę wiatrem wodą 

musnę włosy tańcem 


boso

  Spis treści zbioru
Komentarze (5)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Fajne - trochę dłuższe i będzie niezła piosenka
avatar
Jestem pod wrażeniem wiersza.Niby taki oczywisty, a taki ładny.
avatar
boso biec po nieskoszonej
łące

zrywać kwiaty
pachnące sierpniem
pachnące słońcem

do ciebie
w myślach nieść nadzieję

przybije do portu
w którąś niedzielę

podzielimy noc
na poranek

napijemy się życia
dalej boso pobiegniemy rosą

powiedz że
czas nie traci nas
avatar
Dziękuję Wam:) Serdeczności:)
avatar
To jest wszystko, tylko NIE wiersz o tęsknocie!

(patrz tytuł)

To deklaracja rozłąki /by nie powiedzieć rozstania!/

wyjeżdżam

zostawiam

będę wiatrem wodą
musnę włosy tańcem
boso

GDZIE tutaj jest jakiś /jakikolwiek?/ wyraz, świadczący o tęsknocie??
© 2010-2016 by Creative Media
×