Przejdź do komentarzyJa poetka.
Tekst 5 z 6 ze zbioru: marzenia i sny
Autor
Gatunekpoezja
Formafraszka / limeryk
Data dodania2012-02-16
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń2769

wszyscy się ze mnie tu śmieją

bo nieco więcej umieją

ja pisać mogę i muszę

bo mam tak wrażliwą duszę

i jeszcze wam pokażę

że wejdę na ołtarze

i nie spadnę

  Spis treści zbioru
Komentarze (10)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Ubożuchny ten język ambitnej poetki, oj ubożuchny, a wartości literackie podobne. Ale ambicja to niezwykle wartościowy przymiot.
avatar
Pisz Heleno pisz, bo przecież pisać (śpiewać) każdy może....
avatar
Wiadomo, że śmiech to zdrowie
warto ułożyć to sobie
zanim się coś napisze.
Bracia po piórze - ciszej!
Nie śmiać się "z" lecz "do" kobiet.

Ja się uśmiecham "do", za wiarę w siebie.
sam
avatar
Dla mnie to bardzo śmieszny wierszyk.
avatar
Ja wiem że sie muszę dużo nauczyć i się nauczę.Bo jak się chce to można.
avatar
Wiersz do pisemka dla dzieci,uroczy, świadczący o ambicjach autorki. Gdy się więcej nauczy, dojrzeje, napisze wiersz bardziej dojrzały.
avatar
świetny Wiersz...
fałsz
oraz
zakłamanie niszczący.
wywyższanie ujarzmiający.
próżną pychę odtrącający.
bezsilnością się charakteryzujący?
w żadnym razie...
nie i nie.
nie.
"Odważnością" wręcz dominujący.
avatar
mam coś...

"że wejdę na ołtarze
i nie spadnę"


a może, psze Pani,
tak...

że wejdę na ołtarze
i zmaże.

w domyśle, że...
nie spadnę.

proszę
to rozważyć.

ps.
czy chcę tego czy też nie ,
ale
mam sentyment
do Pani Nicku czy też Nika.
avatar
Jeszcze wam pokażę!
Wejdę na ołtarze,
Fraszki wam wysmażę -
Fraszki lizać palce,
Podłe-ż wy, padalce!
avatar
Avanti! Nie ma sukcesów bez determinacji!
© 2010-2016 by Creative Media
×