Przejdź do komentarzy- cztery pory roku w haiku ..
Tekst 138 z 254 ze zbioru: okolicznościowe
Autor
Gatunekproza poetycka
Formawiersz biały
Data dodania2022-03-23
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń734

WIOSNA


czas dla krokusów

pierwsza zapowiedź wiosny

- szafran w rozkwicie

...

LATO


gorące lato

- pachnące owocami

wiejskie podwórko

...

JESIEŃ


żółto czerwone

dywany pod drzewami

- opadłe liście

...

ZIMA


zimowy symbol

płatkami śniegu tkany

- puszysty pejzaż


  Spis treści zbioru
Komentarze (2)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Do poprawki "żółto-czerwone dywany".
avatar
mea culpa ..
© 2010-2016 by Creative Media
×