Przejdź do komentarzyPoeta
Tekst 255 z 255 ze zbioru: Limeryki dolnośląskie
Autor
Gatuneksatyra / groteska
Formafraszka / limeryk
Data dodania2012-03-31
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń4394

Poeta


Pewien poeta z Głupkowa

Chciał zostać mistrzem w swych słowach.

Umysł  wciąż wytężał

I mięśnie naprężał,

Chciał bardzo, nie mogła głwa.

  Spis treści zbioru
Komentarze (7)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Wszystkich, którzy wcześniej skomentowali ten limeryk, bardzo przepraszam, że go usunąłem i ponownie wpisałem bez błędu, jaki był w poprzednim zapisie. Zamiast "mięśnie" napisałem błędnie "mięśni", co słusznie wytknęła mi annachmiest. Przyznaję się do błędu, jak również nie ukrywam, że najniższe oceny wystawił mi Piotr, czyli 4 i 1. Inni byli bardziej łaskawi, łącznie z annąchmiest, a większość komentujących wystawiła 5 i 5. Ale głównym powodem jego usunięcia było wykorzystanie miejsca na komentarze do zbytecznych połajanek.
avatar
Dzień dobry. Pomimo w/w błędu nie jestem zwolenniczką usuwania wierszy. W takich przypadkach moim zdaniem należy rozważyc, czy usunąc wiersz z powodu literówki, czy nie uwuwac z szacunku do komentujących.
avatar
Bardzo dobry limeryk.
Ja też nie przepadam za usuwaniem wierszy, ale jeśli autora bardzo denerwuje błąd, to jednak rozumiem. Sama wykorzystałam tę możliwość jeden raz (dzisiaj)i jednak żałuję.
W przypadku Janka było jednak inaczej, komentarze były zbyteczne.
avatar
Do winterolmostover! Ja nie usunąłem limeryku z powodu literówki, a tym razem też się pojawiła, a z powodu połajanek, jakie pojawiły się zamiast komentarzy. Pisałem o tym wyżej. Odpowiedziałem na nie, ale po pewnym czasie uznałem, że nie jest to miejsce na tego typu dysputy. A z szacunku dla komentujących wszystkich przeprosiłem. Nie przeprosiłem tylko Piotra, gdyż on wystawił oceny bez komentarza, więc jego teraz przepraszam.
avatar
Drogi janko.Wypowiedzi do mnie możesz kierowac bez wykrzykników. Mam wrażenie, że zbytecznie się oburzasz.
avatar
Hehehe, zabawne :)
avatar
Pewien poeta tylko głowa nie ta.A tak niepoetycznie,to nie dla każdego język oznacza to samo.Można wyrazać się fonetycznie lirycznie czy też patetycznie,albo po śląsku,i zrozum tu co autor ma na myśli.Piszę odnośnie głupkowa.Przyznaję,że kiedyś byłam na śląsku i w górach,mało co rozumiem:p Aż wstyd.
© 2010-2016 by Creative Media
×