Przejdź do komentarzyPoeta
Tekst 10 z 52 ze zbioru: Limeryki
Autor
Gatuneksatyra / groteska
Formafraszka / limeryk
Data dodania2013-10-28
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń3658

Młody poeta z Morąga

na wiersze damy naciągał.

W lipcu warszawiankę,

w sierpniu krakowiankę.

Tak jego  miłość wygląda.



  Spis treści zbioru
Komentarze (7)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Od stycznia więc gdyby liczył
12 województw zaliczył.
Chyba że zaliczał tylko "stoliczne",
to wtedy nie były zbyt liczne.

Pozdrawiam :)
avatar
Zaliczał latem stoliczne.
Zimą góralki, też śliczne.
Wierszyk piękny im poświęcił,
na ten sam wciąż nowe nęcił.
;)

Także pozdrawiam, już nocnie:)
avatar
Potem poeta z Morąga
Złowił na wędkę też pstrąga,
A pstrąg to była samica,
Tylko samice zalicza.

Bardzo udany limeryk.
avatar
Czy ten pstrąg-samica
samice zalicza,
czy poeta na wędkę
sam "pstrągowe" zalicza?
;)
avatar
Młody poeta z Morąga
złowił na wędkę pstrąga.
Pstrąg dziwnie płasko wygląda,
zupełnie jak jakaś flądra.


:)
avatar
Młody poeta z prowincjonalnego miasteczka naciągał warszawianki i krakowianki zapewne z ukrytym choć jawnym jak na dłoni celem.

Nie leciał przecież wcale na miejscowe babeczki
avatar
Widocznie lubił "innogorodnyje" ;)
© 2010-2016 by Creative Media
×