Przejdź do komentarzywiersz zrodzony
Tekst 24 z 84 ze zbioru: Listy
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2021-06-07
Poprawność językowa
- brak ocen -
Poziom literacki
- brak ocen -
Wyświetleń924
patrzysz na kartkę w kratkę 

właśnie rodzi się wiersz 

wers goni wers 

trąca myśli gonitwa 


zapisana strona 

strofy ułożone w rąby 

nie zdążysz przeczytać 

wracasz pamięcią do wersów 

do słów poety który odleciał 

by nabrać sił i powiedzieć jak kocha 


ludzie są bo się mijamy 

jesteśmy tacy sami 

biedni i mali między światami 

podobnymi do zaświatów 


druga strona wiersza 

maluje kolorem słowa 

zdanie po zdaniu 

zasypiam skołatany
  Spis treści zbioru
Komentarze (1)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Piszemy

strofy ułożone w ROMBY

Romb /czyli kopnięty kwadrat/ to deltoid. Terminy pochodzą kolejno: ten pierwszy z greki, ten drugi z angielskiego.

Sformułowanie

"ludzie są bo się mijamy"

jest nonsensem. Ludzie są, bo się urodzili i mieli lub mają ojca i matkę.

Na ile jako wypowiadający się publicznie autor m o ż e s z bredzić jak kowal w gorączce

?

Do kogo adresowany jest ten wiersz zrodzony - list (patrz całość wraz z nagłówkami) bez adresu

?
© 2010-2016 by Creative Media
×