Przejdź do komentarzyEKSPERYMENTALNY WIERSZ O TRIPIE
Tekst 4 z 4 ze zbioru: Impresje neurotyczne
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz biały
Data dodania2024-04-27
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń102

EKSPERYMENTALNY WIERSZ O TRIPIE

(pamięci W.S. Burroughsa)


drzwi percepcji otwieram

kartonikiem dietyloamidu kwasu lizergowego…


objawia mi się

góra przemienienia pańskiego

ego biegnie do Niego!


A On się się rozwiewa...


słowa ze znaczeń

niczym łupiny z jabłek

jaźń obiera


to co jest teraz tego nie ma

a to czego nie ma

znaczeń

nabiera…


ego

e g o

e g o

e g o

na boga! cóż to takiego?


ego rozpuszcza się

rozwiewa w jednej z fraktalnych psychobajek

klawiatura karaluchem się staje

i mruczy…


z biurka niczym krew

czerwienią sączy się

atrament


amen

t...


  Spis treści zbioru
Komentarze (3)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
- to mi przypomina PiSlamu testament ..
avatar
Dietyloamid kwasu lizergowego

inaczej LSD

to drzwi otwarte /kartonikiem/ do podróży w takie rejestry przemienienia /przeistoczenia/

że już jesteś jak w niebie

.............................

GDZIE TEŻ POZOSTAŃ

i nigdy stamtąd nie wracaj

/no bo i po co?!/
avatar
O narkomanii, paleniu i piciu oraz o ich skutkach mówi się (i pisze) otwartym tekstem od dziesięcioleci, więc nie jest to - nawet dla dzieci - temat nieznany. Kto pali, się szprycuje i upija, dobrze wie, jakie arytmetycznie policzalne z tego tytułu koszty poniesie i on, i jego najbliżsi, i ratujace go społeczeństwo. Małe dziecko powie ci "Tato, nie pal!"
© 2010-2016 by Creative Media
×