Przejdź do komentarzyPoetka z Międzyborza
Tekst 101 z 255 ze zbioru: Limeryki dolnośląskie
Autor
Gatuneksatyra / groteska
Formafraszka / limeryk
Data dodania2012-12-07
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń4268

Poetka z Miedzyborza


Młoda poetka z Międzyborza

Do sztuk wszelakich zawsze hoża.

Poezji się oddała,

O świecie zapomniała,

Aż kiedyś z dzieckiem wstała z łoża.

  Spis treści zbioru
Komentarze (2)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
a gdy tak sobie wstała wiersz o tym napisała ;) Jak zwykle rozweselasz :)
avatar
oto przestroga Drogie Panie
nie przesadzajcie z rymowaniem
lepiej trzymajcie się białego
biały nie może - czynić złego

Drogi janko wystraszysz nam kobietki :)
Limeryk przedni :)))
© 2010-2016 by Creative Media
×