Przejdź do komentarzyO czym tu pisać wiersze
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz biały
Data dodania2016-03-07
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń1748

przeszłość nie urosła jeszcze do legendy

a miłość

gdy ciało odkryło swoje pragnienia

sama spisała się poematem


dawniej strach przed ciążą

był największym listkiem figowym

dziś mówi się o seksie jak o jedzeniu

niektórzy kupują karnet u sponsora


próżność

to ulubiony ludzki grzech


nasyć – wiecznie kusi szatan udając humanistę

i ciało rozszerza się na nowe potrzeby

pazerność sięga zenitu


ale życie jest krótkie

więc całuj powoli

i kochaj mocno

  Spis treści zbioru
Komentarze (4)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
To jest bardzo dobry tekst !!!
avatar
Trafne - szatan udaje humanistę .
avatar
Parafrazując Poetkę, rzec można, iż "dziś mówi się o seksie jak o jedzeniu" - o obu tematach nie mając najczęściej bladego pojęcia (vide krzywa skokowa porzuconych dzieci & taka sama krzywa osób z koszmarną nadwagą)
avatar
Świetnie się czyta...pozdrawiam z wielkim podobaniem :)
© 2010-2016 by Creative Media
×