Przejdź do komentarzypo prostu wiersz
Tekst 38 z 203 ze zbioru: poezja
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2017-02-05
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń1680

*** 

o czym marzysz 

jeśli wszystko 

już wyśnione

o czym myślisz 

idąc ulicami 

które znasz

jeśli słyszysz szum 

to skąd wiesz 

że to wiatr

skoro 

marzysz, myślisz, słyszysz 

i wiesz jednocześnie 

to znaczy 

że wszystko spełniłeś 

w tym samym czasie

gdybym uznała za pewność 

że wszystko jest  

oczywiste 

wolałabym być 

innym wzrokiem

albo 

tylko kamieniem

Ela Walczak

  Spis treści zbioru
Komentarze (2)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Ostatni wers w proch niweczy spójne piękno całego tego "po prostu wiersza".
avatar
Wiersz interesujący.
Kamień też ma ciekawe życie.
© 2010-2016 by Creative Media
×